Opdracht: Book of Shadows

Via ons contactformulier kregen we de vraag of we een leren boek konden maken met een aantal speciale eigenschappen. Dat is uiteindelijk het Book of Shadows uit gekomen.

Book of Shadows

Book of Shadows

Het duurde even voordat we er uit waren hoe het zou moeten worden — uiteraard moet je daar wel de tijd voor nemen, want goed is beter dan snel. De keuze viel op soepel bruin geiteleer: mooie warme kleur met een fijne structuur. Op de omslag zou een triquetra komen, in drie kleuren folie: een ring in goud, een driehoek in zilver en de randen in zwart. De eerste pagina (het blad wat je ziet als je de omslag open vouwt) moest worden bedrukt met een speciale afbeelding. (Daar staat ook de naam van de ontvanger op, dus die laten we niet zien.)

Met die parameters zijn we aan de slag gegaan, en iedereen was zeer tevreden met het resultaat!

Binding met bruin garen

Binding met bruin garen

De katernen (120 grams blanco creme-kleurig papier) werden met bruin garen in de leren omslag genaaid. Op deze foto kan je ook de hele fijne structuur van het leer zien, want het geheel een mooie, authentieke uitstraling geeft.

De sluiting: een ingekerfde kiezel

De sluiting: een ingekerfde kiezel

Op deze foto kan je mooi de folie-print zien. Doordat het niet met een cliché gedaan wordt maar met de hand, blijft de structuur van het leer behouden. Nadeel is wel dat het ietsjes minder strak staat, maar dat past ook wel goed bij dit boek. Als sluiting kozen we voor een rood-bruine, ronde veter. Om het uiteinde te verzwaren gebruikten we een kiezel. In de breedte was daar een kerf in gemaakt, zodat de veter daar vastgebonden kon worden zonder te verschuiven. De kiezel geeft een fijn gewicht aan de veter en de ruwe steen geeft een ‘aardse’ afwerking aan het geheel.

Open

Open

Hier zie je de folie-print in vol ornaat. Je ziet ook dat de binnenkant van het leer er een beetje suede-achtig uitziet.

Gesloten

Gesloten

En zo zit het boek stevig dicht!

Wij vinden dit soort opdrachten altijd leuk om te doen: in de dialoog met de opdrachtgever kunnen we onderzoeken wat er mogelijk is en hoe we vorm kunnen geven aan de wensen. En het is ontzettend leuk om te weten dat ons handwerk als een persoonlijk kado, ‘op maat’, wordt gegeven!

Heb je ook een boekenwens? Neem contact met ons op via ons contactformulier en wie weet kunnen wij een persoonlijke gift (voor iemand anders, maar natuurlijk ook voor jezelf) verzorgen!