Receptie-album voor Anne

Het trouw-seizoen is in volle gang, en dat betekent dat er ook weer receptie-albums nodig zijn! En je kunt natuurlijk wel gewoon een schriftje neerleggen, maar het is natuurlijk veel leuker als jouw gasten hun gelukwens in stijl kwijt kunnen. Een mooi boek pak je toch weer eerder uit de kast dan een standaard schriftje!

Tijdens de voorbereidingen voor haar bruiloft heeft Anne ons gevraagd om een receptie-album voor haar te maken. Het aantal pagina’s werd afgestemd op het aantal gasten. We kozen voor een A5-formaat, en we kozen voor de Koptische steek: dat geeft een boek iets speciaals, terwijl het wel lekker mooi open valt zodat iedereen er makkelijk in kan schrijven.

Samen met Anne zijn we door onze papier-voorraad gegaan, en haar keuze viel op Japans washi-papier: kleurige bloemen in blauw, wit en grijs, met gouden accenten. Daar hebben we natuurlijk de kleur garen op afgestemd. We hebben ook kleinere stroken gesneden, en die komen als het ware ‘om’ het katern heen te zitten: als bescherming, maar ook om de rug van het album wat meer kleur te geven.

De ruwe materialen

De ruwe materialen

De kaft

De kaft

Op de binnenkant van de kaft is ook Japans washi-papier gekomen, met weer bloemen en gouden accenten. Hier zie je ook heel goed hoe die extra strook om het eerste katern heen zit — en dat het album mooi open vouwt.

De binnenkant van de kaft

De binnenkant van de kaft

Tussen twee katernen

Tussen twee katernen

Dit is de rug van het album. Je kunt hier mooi de binding zien, en hoe de stroken om de katernen heen het papier op de kaft mooi ‘door’ laten lopen.

De rug van het album

De rug van het album

Inmiddels is Anne met haar Stefan getrouwd en staat het album, met daarin de gelukswensen van hun bruiloftsgasten, in hun kast. Wij hopen dat zij er nog lang van mogen genieten!

Heb je zelf ook een (feestelijke) gelegenheid waarbij je een receptie-album wilt hebben? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!