Doos voor Ger

Stiekem vind ik kartonnage gewoon heel erg leuk: dozen en foedralen maken, dat heeft wel iets! Ik vond het dan ook heel leuk om in de nieuwe boekbindcursusΒ te leren om een nieuw type doos te maken. Toen ik mijn vader daar over vertelde, vroeg hij me zo’n doos voor hem te maken: de losse papieren die hij rond heeft slingeren zijn mijn moeder een doorn in het oog en opbergen in een mooie doos zou voor iedereen een uitkomst zijn.

Natuurlijk ging ik voor hem aan de slag — en met zijn verjaardag in aantocht zou het ook nog een mooi kado zijn. Gisteren zijn we op verjaarsvisite geweest en hebben we hem de doos kado gedaan.

De doos met het deksel dicht

De doos met het deksel dicht. Donkerblauw linnen op de randen, blauw-grijs ‘olifantenhuid papier’ op het deksel. Het deksel steekt ongeveer een halve centimeter uit over de rand van de doos, zodat je het deksel makkelijk kunt openen.

De doos opengeklapt

De binnenkant van de doos. Het linnen valt ongeveer een centimeter naar binnen. Het binnen-papier heeft een blauw vogel-motief, wat zeer in de smaak viel. De doos is wat groter dan A4, zodat je makkelijk de papieren er uit kunt halen, en zes centimeter diep zodat er lekker veel in past! De ‘afdek-lat’ is bekleed met hetzelfde linnen als de buitenkant, en zorgt er voor dat de papieren er niet uit vallen — ook niet als je de doos rechtop zet en het deksel open doet!

Bodem van de doos

Op de bodem zit weer hetzelfde blauw-grijze olifantenhuid-papier.

Ik ben erg tevreden over het resultaat, zeker gezien het feit dat dit het eerste exemplaar is. En mijn vader heeft de doos meteen in gebruik genomen (tot grote tevredenheid van mijn moeder), en dat was natuurlijk precies de bedoeling!