Opdracht: Book of Shadows

Via ons contactformulier kregen we de vraag of we een leren boek konden maken met een aantal speciale eigenschappen. Dat is uiteindelijk het Book of Shadows uit gekomen.

Book of Shadows
Book of Shadows

Het duurde even voordat we er uit waren hoe het zou moeten worden — uiteraard moet je daar wel de tijd voor nemen, want goed is beter dan snel. De keuze viel op soepel bruin geiteleer: mooie warme kleur met een fijne structuur. Op de omslag zou een triquetra komen, in drie kleuren folie: een ring in goud, een driehoek in zilver en de randen in zwart. De eerste pagina (het blad wat je ziet als je de omslag open vouwt) moest worden bedrukt met een speciale afbeelding. (Daar staat ook de naam van de ontvanger op, dus die laten we niet zien.)

Met die parameters zijn we aan de slag gegaan, en iedereen was zeer tevreden met het resultaat!

Binding met bruin garen
Binding met bruin garen

De katernen (120 grams blanco creme-kleurig papier) werden met bruin garen in de leren omslag genaaid. Op deze foto kan je ook de hele fijne structuur van het leer zien, want het geheel een mooie, authentieke uitstraling geeft.

De sluiting: een ingekerfde kiezel
De sluiting: een ingekerfde kiezel

Op deze foto kan je mooi de folie-print zien. Doordat het niet met een cliché gedaan wordt maar met de hand, blijft de structuur van het leer behouden. Nadeel is wel dat het ietsjes minder strak staat, maar dat past ook wel goed bij dit boek. Als sluiting kozen we voor een rood-bruine, ronde veter. Om het uiteinde te verzwaren gebruikten we een kiezel. In de breedte was daar een kerf in gemaakt, zodat de veter daar vastgebonden kon worden zonder te verschuiven. De kiezel geeft een fijn gewicht aan de veter en de ruwe steen geeft een ‘aardse’ afwerking aan het geheel.

Open
Open

Hier zie je de folie-print in vol ornaat. Je ziet ook dat de binnenkant van het leer er een beetje suede-achtig uitziet.

Gesloten
Gesloten

En zo zit het boek stevig dicht!

Wij vinden dit soort opdrachten altijd leuk om te doen: in de dialoog met de opdrachtgever kunnen we onderzoeken wat er mogelijk is en hoe we vorm kunnen geven aan de wensen. En het is ontzettend leuk om te weten dat ons handwerk als een persoonlijk kado, ‘op maat’, wordt gegeven!

Heb je ook een boekenwens? Neem contact met ons op via ons contactformulier en wie weet kunnen wij een persoonlijke gift (voor iemand anders, maar natuurlijk ook voor jezelf) verzorgen!

 

1 comments

  1. Mijn lieve hartsvriendin heeft dit prachtige Book of Shadows voor mij laten maken en ik ben er ontzettend blij mee. Het leer is prachtig en precies de goede kleur, het symbool is prefect gekozen voor mij en de steen aan het koord waar het boek mee gesloten wordt is stoer en zeker aards te noemen 😉 Een Book of Shadows is een zeer persoonlijk boek, veel meer nog dan een dagboek is het van belang dat het goed past bij de gebruiker/ster en dat is hier uitstekend gelukt! Het papier is van een hele mooie kwaliteit en de wijze van inbinden, het leer en de stijl passen dan ook goed bij de oude tijden van de voorchristelijke goden en godinnen waarmee iedere Paganist en Wiccan zich verbonden voelt op ieders eigen wijze. Kortom een prachtig zeer persoonlijk geschenk dat gekoesterd zal worden als een schat met dank aan de samenwerking en het meedenken met mijn lieve vriendin wat tot dit prachtige resultaat heeft geleid! Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *