Opdracht: Het oog van Horus

We kregen een berichtje van een bezoekster die het roze leren boekje met de bloemen zo mooi vond. Helaas voor haar was het al verkocht! Maar: als we weer zo iets konden maken, dan hadden we een klant! Natuurlijk hadden we daar wel oren naar.

Maar we hadden te weinig leer over om volledig A5-formaat te doen: het werd dus een iets kleiner boekje. En het oorspronkelijke boekje had bloemetjes in zilverfolie op de kaft, maar deze opdrachtgeefster had graag het Oog van Horus in zilverfolie op de kaft, omdat dat een symbool was dat voor haar veel betekende. Ook dat was natuurlijk geen probleem: konden we doen.

En: ze wilde het liefst gelinieerd papier. Daar hadden we wel eens naar gekeken, maar dat viel nog niet mee: om een A5 velletje gelinieerd te hebben, moet je eigenlijk gelinieerd A3 kopen en dat dan gaan snijden. Zie daar maar eens aan te komen! De oplossing is dan natuurlijk om zelf te gaan printen, maar dat had ook wel enige voeten in de aarde. Dingen als aangrijp-ruimte voor de printer, marges bij dubbelzijdig afdrukken, enzovoorts… Uiteindelijk zijn we er wel uit gekomen: we kunnen vanaf nu dus ook gelinieerd papier regelen. Da’s natuurlijk ook best interessant om te kunnen.

En toen alle vellen op de goede maat snijden: het boekje was immers iets kleiner dan A5. Dat heb ik weer gedaan met de snijmachine en de lijnen op het papieren tape. En toen ging Ingeborg aan de slag met het leer en het innaaien. Toen dat klaar was, hebben we gekeken waar de overslag van de ‘sluit-flap’ zat, en hebben we het Oog van Horus er op gemaakt met zilverfolie.

En om het dan helemaal te personaliseren hebben we ook nog de naam van de opdrachtgeefster op de overslag gezet (in zilverfolie).

Het Oog van Horus en de binding
Het Oog van Horus en de binding
Lijntjespapier
Lijntjespapier
Het Oog van Horus
Het Oog van Horus
Boekje gesloten
Boekje gesloten

Inspiratie gekregen? Neem contact met ons op via ons contactformulier!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *