Reis-boek-doos

Als wij op reis zijn, dan schrijf ik elke dag onze belevenissen op. En we verzamelen allerlei ‘dingetjes’: kaartjes voor musea met een mooie foto er op, treinkaartjes naar exotische bestemmingen, enzovoorts. Maar ja, dan heb je een schriftje met je verhalen, en als je dan de kaartjes inplakt, dan krijg je het niet meer goed dicht. Of de ephemera worden vergeten in een la of tas — toch ook wel zonde. Zou het dan niet mooi zijn om aan de ene kant een boekje zou hebben om je reisverslag in te schrijven, en aan de andere kant een doos voor je verzamelde spulletjes?
Dat leek mij ten minste wel. Dus ik maakte een ‘reis-boek-doos’: aan de ene kant een boek, aan de andere kant een doos. Te gebruiken voor reisverslagen, maar natuurlijk ook geschikt voor andere toepassingen waar je tekst en dingen bij elkaar wilt houden.

Aan de ene kant een boek, aan de andere kant een doos
Aan de ene kant een boek, aan de andere kant een doos

De doos is niet al te groot: het moest natuurlijk precies samen vallen met de grootte van het boek, en het moet in de koffer/rugzak pakken zodat je het ook daadwerkelijk mee kunt nemen. Dus hele grote folders en dergelijke zal je er niet in kwijt kunnen, maar wat toegangskaartjes, treinkaartjes naar exotische bestemmingen en dergelijke zijn er prima in op te bergen.

In de doos kan je allerlei dingetjes kwijt die je tijdens je reis verzamelt.
In de doos kan je allerlei dingetjes kwijt die je tijdens je reis verzamelt.

Voor de bruine variant heb ik met de folie-pen een tekening op de voorkaft gemaakt: het is nu een echt ‘Travel Journal’.

De voorkant van het bruine reis-boek
De voorkant van het bruine reis-boek

De boeken hebben vreme-kleurig papier en zijn gelinieerd, zodat er makkelijk in te schrijven is. En ze zijn dik genoeg om een paar weken aan belevenissen in kwijt te kunnen.

Het boek
Het boek

(Alhoewel er bij gezegd moet worden dat het een beetje oefening vergt, omdat de doos er ook nog onder zit: het boek ligt dus nooit helemaal plat op tafel.)

Ik heb er twee gemaakt: eentje met bruin linnen op de kaft en een bruin bloemen-patroon als dekpapier op de doos, en eentje in blauw linnen met een blauw draken-motief op het dekpapier. De blauw heeft geen versiering op de voorkant — maar die is later altijd nog toe te voegen. Bijvoorbeeld van je vakantiebestemming.

De binnenkant van de blauwe
De binnenkant van de blauwe

Beiden zijn nu te bestellen in onze winkel!

1 comments

  1. Ziet er heel goed/leuk uit en het lijkt me ook wel praktisch. Denk nog even na over wel of niet bestellen (we maken niet meer van die lange reizen).

Reacties zijn gesloten.