Ria’s Vakantieboek

Ria had tijdens haar vakantie in Ierland een verslag geschreven. Weer thuis gekomen heeft ze de foto’s uitgezocht en nog wat achtergrond-informatie opgenomen, en dat is een heel boekwerk geworden! Dat kan je natuurlijk gewoon als PDF op je tablet hebben staan, maar het is veel leuker om er een boek van te laten maken. Ria had ons de opdracht gegund om haar reisverslag tot een aantrekkelijk geheel te maken.

We zijn begonnen met het uitprinten van het verslag, en hebben het toen met de Lumbeck-techniek tot een boekblok gemaakt.

De inhoud van Ria's vakantieboek
De inhoud van Ria’s vakantieboek

Hier zie je de inhoud van het boek. De layout was keurig op A4 aangeleverd met ruime marges, dus de paginaspiegel kon gehandhaafd blijven.

De onderkant
De onderkant

Op de rug hebben we… kurk! Heel grappig spul: in plaats van linnen dat op een dunne strook papier is geplakt (‘gecacheerd’, zoals dat heet), zit er nu een dunne laag kurk op het papier. Het voelt anders dan je gewend bent, maar de kleur en de structuur is wel heel erg mooi. Voor het dekpapier gebruikten we een donkergroen papier, waar een nerf-structuur is in gedrukt. Op de foto zie je door het strijklicht die structuur heel mooi. Natuurlijk hebben we ook kapitaalband op het boekblok gezet: groen/geel, omdat het mooi kleurt bij de rest.

Cover met gouden klaver
Cover met gouden klaver

Dat groene dekpapier is mooi, maar het is natuurlijk wel leuk om er iets extra’s mee te doen. We vonden een patroon voor een keltische knoop in de vorm van een klaver, en die hebben we in goud op de voorkant gezet. De combinatie van kurk, het papier en het goud viel bij Ria goed in de smaak, die nu haar belevenissen in Ierland op een mooie wijze terug kan lezen — of aan anderen laten zien!

Heb je zelf ook zo’n verslag of verhaal gemaakt, en wil je dat ook netjes ingebonden hebben? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!