Eerste oplage

We hebben het uitvul-wit nog niet, maar die pers moet natuurlijk wel gebruikt worden! Ingeborg had een lino-snede gemaakt van een Japans ontwerp met een kraanvogel. Hans liet zien hoe je met hout en papier zo’n snede op Hollandse hoogte kan brengen, en dat hebben we gedaan. Gelukkig hadden we nog wat panelen van oude kasten staan, en met een decoupeerzaag hadden we al snel een blok hout dat groot genoeg was. Toen het blok ingesloten in het zetraam, en aan de slag!

We hadden hiervoor een water-gebaseerde blokprint inkt gebruikt. Al bij het uitrollen zag ik dat de inkt niet lekker over de schijf heen 'liep'. Hans had ons er al voor gewaarschuwd: water-gebaseerde inkten werken niet (goed) met de pers! Affijn, dat hebben we dan ook wel beleefd: er moest erg veel inkt op de schijf voordat we een redelijke afdruk kregen. Gelukkig hebben we gisteren ook inkt gekocht op basis van stand-olie. Dat wordt het volgende experiment!

2 comments

  1. Wat ziet je site er al mooi uit zeg. Dank dat ik de preview al mag zien ^_^ En natuurlijk dank voor de gave “eerste druk” die we vandaag gekregen hebben: erg mooi. Zoals ik je al zei, vind ik het boeiend om te zien hoe zoiets nu werkt. Een volgend keer dat wij elkaar in Nijmegen zien dan houd ik mij aanbevolen voor een demo.

  2. Erg leuk om te zien hoe jullie drukproces is gegaan. Zelf heb ik laatst een Adana 8×5 gekocht, maar heb nog niks gedrukt. Dit omdat ik het blok mis waar ik mijn letters in moet zetten. Hebben jullie misschien een tip waar ik deze kan vinden?

    Succes met de mooie drukprojecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *