Eerste tranche klaar

Gisteren (dinsdag) heb ik goed door kunnen werken: op tijd gestart en lang kunnen door gaan. Resultaat: tien drukgangen, wat betekent dat nu ook het tweede pamflet voor de helft van titels is voorzien.

Ik heb nu in totaal twintig drukgangen gehad, in drie dagen. Dat is net zo veel als ik nodig had voor ‘Een eenzaam figuur’, en daar heb ik de hele week over gedaan… Interessant verschil. Nu is het wel zo dat de teksten die ik heb moeten zetten voor de titels, korter zijn dan de haiku uit die bundel, maar het is wel een opmerkelijk verschil. Ik denk dat een betere planning en ‘workflow’ geholpen heeft, naast het feit dat ik niet moeilijk heb hoeven doen met inlegvellen omdat ik te snel op de andere kant moest drukken en de inkt nog onvoldoende droog was.

En die twintig drukgangen, dat is dus nog maar een kwart van het totaal aantal drukgangen! Dit project is dus echt wel een stukje ambitieuzer dan alle vorige bij elkaar. Da’s ook wel goed: je moet jezelf ten slotten blijven uitdagen.

Ik had wat minder inkt op de schijf gedaan, en de drukkwaliteit was eigenlijk best wel aardig. Dat is dus een les voor de volgende keer: lino’s hebben veel inkt nodig, maar een regeltje tekst kan met veel minder toe. Nu kan alles eventjes een dagje drogen, en dan ga ik kijken wat ik morgen ga doen. Als ik verder ga met titels, dan moet ik de achterkant van al bedrukte vellen gaan bedrukken. Ik weet niet of dat na twee droogdagen al goed gaat. Alternatief is dat ik begin met de tekst op de pagina’s, maar daar moet ik waarschijnlijk de pers opnieuw voor instellen — en dat betekent dat ik dat nogmaals moet doen als ik weer terug ga naar de titels. Ik kijk morgen wel hoe de vlag er bij hangt.

En omdat dit WordPress theme voor elk bericht een foto moet hebben om op de frontpage te laten zien, hierbij een foto van onze kat Mikan bij de Adana. Goed, ze is dan wel een Europese Korthaar en geen Pers, maar het internet is nu eenmaal gemaakt om foto’s van katten te verspreiden. Daar doen we dus gewoon aan mee!

Pers en Poes
Pers en Poes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *