“On a Given Day”: eindelijk afgerond & Opening webshop

De oplettende lezer van dit blog weet dat we al langer dan een jaar bezig zijn met de dichtbundel van Mathijs. Daar zijn allerlei redenen voor (geweest), maar nu is het echt af! Het laatste bericht over het bundeltje was dan de boekblokken klaar waren. Sindsdien zijn er een aantal stappen gezet die we niet gedocumenteerd hebben, maar dat gaan we nu inhalen!

We hebben de kaften gemaakt: 11 x 8.5 centimeter, beplakt met bruin papier met een soort houtnerf-structuur. Dat geeft het een heel interessante ’tactiele’ ervaring. Donkerbruin voor de ‘regular edition’ en fel rood voor de ‘special edition’. Maar we wilden nog een stapje verder gaan: ik heb mijn boekbindleraar ingeschakeld om de titel van de bundel (“On a Given Day”) in folie op de voorkaft te drukken, in een font dat goed bij het font in het boek past. Zilver voor de ‘regular edition’ en goud voor de ‘special edition’. Het is een heel aantrekkelijk geheel geworden!

De kaft

Daarna hebben we de boekblokken in de kaften geplakt, zodat er ook echt boekjes ontstonden. Maar nog was het niet klaar: Mathijs moest nog signeren! Afgelopen weekend zijn we bij hem langs geweest in Amsterdam, en hebben we hem aan het werk gezet.

Mathijs signeert

Alle exemplaren zijn nu voorzien van een handtekening van de auteur. We hebben zijn ‘present-exemplaren’ achtergelaten, en de rest meegenomen.

Gesigneerd schutblad

We hebben nu dus een behoorlijke voorraad boekjes liggen: niet alleen “On a Given Day”, met vier (Engelstalige) gedichten van Mathijs, maar ook “Een eenzaam figuur”. Het is nu natuurlijk de bedoeling dat jullie en masse onze uitgaven gaan kopen. En om dat proces te faciliteren is de site uitgebreid met een webwinkel. De winkel is bereikbaar via het menu rechts op de site. Niet alleen onze eigen uitgaven zijn daar te vinden, maar ook de blanco boeken die we hebben gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *