Boekblok klaar!

Het is al weer ruim een maand geleden… We hebben eventjes niet zo hard aan de boekjes gewerkt — gewoon, eventjes geen zin in. Het is ten slotte een hobby. Maar laatst kreeg ik weer zin om elke avond een uurtje er aan te werken. En nu zijn alle boekblokken klaar!

Het boekje bestaat uit zeven stroken van een halve A4 breed (en dus een hele A4 lang), opgedeeld in vier segmenten van elk zeven centimeter, met nog een beetje over als lijmrand om aan het volgende segment te plakken. Dat betekent dus zes keer plakken, keer vijftig! En natuurlijk moet alles tussendoor goed drogen, anders dan plakt alles aan elkaar. En daarna moet je de plakstroken goed bekijken en eventueel bijsnijden, zodat er geen uitstekende randen te vinden zijn. En dan alles opvouwen en de vouwen scherp drukken — maar natuurlijk liefst wel zodanig dat het boekblok een beetje recht is…

Op zich zijn dit werkjes van niks: kost een paar minuten. Maar als je het vijftig keer moet doen, dan kost het gewoon best veel tijd. Ik kan wel zeggen dat ik het een beetje onderschat had. Maar: de boekblokken zijn klaar, en er zijn ook al een aantal kaftjes gemaakt. Er is progressie, het einde is in zicht!

 

Stapeltjes stroken, klaar om gelijmd te worden
Uitgesorteerde stroken
De twee stroken op elkaar lijmen
De uiteindelijke strook te drogen

De uiteindelijke strook is meer dan manshoog, dus dat leg je ook niet zomaar te drogen. We hebben ze op het dressoir gelegd, en dat ging best wel goed. Maar wel de kat in de gaten houden, want die heeft een aantal onbeheerd achtergelaten stroken opgegeten! (Gelukkig al eerder, niet de complete strook.)

Nu zit alles netjes opgevouwen in een lade van de kast, te wachten totdat alle kaftjes af zijn.

1 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *