Uitgedrukt

Vandaag heb ik de laatste vier haiku/gedichten gedrukt. Weer met de ‘inlegvellen’ van courantpapier. En voor een haiku moest ik zelfs twee drukgangen doen, omdat mijn boekbinderspolis te weinig malen de ‘c’ bevatte. Gelukkig is het font 24 punten groot, en da’s een veelvoud van 12, dus ik kon makkelijk een regel ‘opvullen’ met wit zonder dat ik de rest van het wit helemaal moest herstructureren.

Al met al schoot het niet zo heel erg op, en het heeft tot de avond geduurd voordat ik alles gedrukt had en toen het font weer had opgeruimd. Er restte echter nog één drukgang: de colofon. In de traditie van drukgedoe.nl (is iets een traditie als je het twee keer doet?) heb ik die in de 14pt Roos Romein gezet, en in het zwart afgedrukt:

De colofon

Ik had stiekem gehoopt dat ik al een begin had kunnen maken met de kaft en de binding, maar dat moet dan morgen maar. Inmiddels is de pers wel weer schoon en opgeruimd, en dat scheelt ook een hoop. De kaft snijden en rillen, en daarna het inbinden is echter wel ‘gewoon’ seriewerk. Met drukken moet je steeds een andere tekst zetten, de boel uitvullen met wit, inkt maken, slepen met het papier enzovoorts. Maar bij het maken van de kaften kan ik gewoon de hele stapel in één keer doorwerken, dus dat moet sneller gaan!

1 comments

  1. Laten we er gewoon een traditie van maken. Dat betekent namelijk dat we nog meer boekjes gaan maken, en daar ben ik helemaal voor. Deze, en de vorige trouwens ook, is gaaf! Ik ben erg enthousiast. ^_^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *